2020-11-04 08:28:34• hírek • edupedu.ro/Szatmár.ro

A tanintézmények újranyitásának lehetőségét latolgatják a hatóságok. Az ötletet Kereskényi is támogatja

Archív felvétel
Archív felvétel

Függetlenül attól, hogy melyik településen milyen fertőzöttségi mutatókat generál a koronavírus-járvány, a hatóságok fokozatosan újranyitnák az iskolákat/óvodákat az egész országban.

A témáról először az edupedu.ro tanügyi szakportál írt, tanügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

A cikk arról beszél, hogy a hatóságok előbb az óvodák és az elemi osztályokat nyitnák meg újra, majd folyamatosan visszatérnének az iskolákba a 8. és 12. évfolyamok diákjai is.

A hatóságok egy olyan forgatókönyv kidolgozását tárgyalják, amely eltekint a fertőzöttségi mutatóktól, figyelmen kívül hagyva azt, hogy adott településen mekkora az ezer főre vetített fertőzöttek száma, mondván a legtöbb európai ország amellett, hogy számos szigorú óvintézkedést vezetett be, az iskolákat nyitva tartották és tartják most is. Ezek helyett a bevásárlóközpontokat, a nem alapvető szükségleti cikkeket kínáló üzleteket, szórakozóhelyet és a bárokat zárták be.

Kereskényi Gábor polgármester is támogatja az ötletet

A keddi nap folyamán éppen ezzel a témával kapcsolatban osztott meg saját Facebook-oldalán egy bejegyzést Szatmárnémeti polgármestere, ahol így nyilatkozik: „Az iskolák bezárása a koronavírus-járvány miatt egy rendkívül drasztikus döntés, amelyet semmilyen statisztika nem támaszt alá. Nem én, hanem szakemberek állítják, hogy sokkal nagyobb a megfertőződés esélye a tömegközlekedési járművökön és a bevásárlóközpontokban, mint a tanügyi intézményekben. Több uniós országban is szigorítottak az utóbbi napokban, az iskolák azonban nyitva maradtak, elvégre a minőségi oktatás a jövőnk alapja. Tartok attól, hogy a jelenlegi bezárások következményeivel tíz év múlva szembesülünk majd. Mivel a szatmárnémeti bölcsődékben eddig egyetlen fertőzött gyereket sem regisztráltak, úgy döntöttünk, a polgármesteri hivatal által működtetett bölcsődék az előírások betartásával továbbra is nyitva maradnak.” – írja Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: